Alergije 2.dio

Plijesan je vrlo opasna gljivica koja voli rasti na toplim, vlažnim i tamnim mjestima. Plijesan pušta spore u zrak, a kada se plijesan dodirne ili kada se spore udišu, one izazivaju upale u dišnim putovima koja dovodi do alergijske reakcije. Vrlo je važno da periodički provjeravate svoju kuću u potrazi za plijesni, pogotovo ukoliko živite u vlažnim uvjetima. Što je duže plijesan prisutna teže ju je odstraniti.

Sada kada ste se upoznali sa najčešćim alergijama, i kada znate da je prvi korak koji morate poduzeti testiranje na alergije, vrijeme je da se pozabavimo sa načinima na koje možete riješiti svoje alergije. Mnogi (ali ne svi) doktori vjeruju da se odrasle osobe nikada neće moći riješiti svojih alergija. Kod djece postoji dobra šansa da će alergije nestati s vremenom, međutim kod odraslih osoba je to sasvim drugačija priča, odrasle osobe zadržavaju alergiju kroz cijeli život. No, nemojte da Vas to obeshrabri, vrlo je važno da ostanete pozitivni – možete se riješiti svojih alergija.

Prvi korak kod rješavanja problema sa alergijama je da izbjegavate stvari na koje ste alergični. To zvuči prilično jednostavno, međutim može biti komplicirano kada uključuje alergene kao što je hrana. Ovisno o opsegu alergija koje imate trebat ćete prilagoditi Vaš životni prostor i životne navike. Uvijek uz sebe imajte dnevnik u kojem ćete zapisivati svoje alergijske reakcije. U današnje vrijeme “pametnih” telefona to ne bi trebalo biti problem, jer dnevnik možete voditi i na jednom od tih telefona. Ukoliko imate plijesan u kući, pobrinite se da je potpuno očišćena i odstranjena do kraja od strane specijaliste koji se bavi isključivo sa uklanjanjem plijesni.

Ukoliko ste alergični na kućne ljubimce, nemojte odmah paničariti. Prvo napravite istraživanje vezano uz to koji sve kućni ljubimci postoje, a da ne izazivaju alergije. Postoje i psi koji su prijateljski nastrojeni prema alergijama tj. ne izazivaju alergije, jedna od takvih pasmina je kratko ošišana Chihuahua. Ukoliko ste alergični na pelud, uvijek potražite prijatelja da Vam pomogne oko poslova vezanih uz uređivanje Vašeg travnjaka, naravno prije bilo kakvog posla u priroda obavezno uzmite lijek propisan od doktora.

Autor slike: epsos.de