Alergije 3.dio

U slučaju da ste alergični na lateks, svakako pažljivo čitajte oznake na proizvodima i kozmetičkim pripravcima da biste se uvjerili da ne sadrže lateks.

Alergije na hranu su svakako najgore, međutim pravilo za lateks vrijedi i ovdje, sve što trebate napraviti je pažljivo čitati naljepnice koje se nalaze na svakom proizvodu. Ukoliko ne možete točno odrediti koja Vam hrana smeta, probajte procesom eliminacije doći do odgovara. Dakle, na period od 6 tjedana nemojte jesti određenu vrstu hrane, ukoliko ćete se u tih 6 tjedana riješiti problema, znate u kojoj hrani je bio problem. Eliminacijska dijeta ima vrlo velik postotak uspjeha, ponekad se čak zna dogoditi da se riješi problem alergije na pojedinu vrstu hrane.

Slijedeće na listi je tretiranje. Svakodnevno uzimajte prepisanu lijekove za alergiju. Ukoliko znate da ćete doći u kontakt sa nekim alergijama, uzmite lijek da smanjite ili čak da spriječite simptome. Razgovarajte sa doktorom o tzv. Alergijskim injekcijama. Alergijske injekcije sadrže vrlo male količine supstanci na koje ste alergični, pa je ideja da će Vam se svakom injekcijom smanjivati reakcija na alergen. Dobra je vijest da je do sada puno ljudi imalo uspjehe sa alergijskim injekcijama.

Mnogi “alergičari” se kunu u uspjeh akupunkture za poboljšavanje njihovih problema sa alergenima. Druge alternativne metode su vitamini, antioksidanti i biljni pripravci koji pospješuju imunološki sustav, stabiliziraju ćelije i popravljaju oštećenja. Primjeri takvih vitamin bili bi vitamin C, vitamin B, vitamin E, Quercetin, zeleni čaj i omega-3 masne kiseline.

Zapamtite da prije uzimanja bilo kakvih suplemenata uvijek porazgovarate sa doktorima, također ukoliko razmišljate o nekoj alternativnoj terapiji, svakako pitajte doktora za savjet.

Alergije u Vašem životnom prostoru se mogu spriječiti i pomoću sustava za prozračivanje sa posebnim filtrima za alergije. Nazovite nas još danas kako biste dobili besplatnu procjenu ugradnje takvog sustava u Vaš životni prostor. Olakšajte život sebi i drugima ugradnjom antialergijskih sustava. Poseban popust za alergičare sa liječničkom dokumentacijom.

Autor slike: Daquella manera