Kućne alergije i kako ih eliminirati 3.dio

Lijekovi. Alergije na lijekove u velikom broju slučaja imaju sinergijski učinak sa drugim lijekovima. Zato prije uzimanja bilo kojeg lijeka morate uvijek pročitati upute. Uvijek je dobro provjeriti stranicu proizvođača lijeka i provjeriti da li je pronađen neki novi uzročnik alergije, jer ukoliko proizvođač pronađe neki novi uzročnik alergije, ne može povući lijekove koje se već nalaze u rukama pacijenata da bi dodao i tu supstancu na popis.

Plijesan. Svi smo bili izloženi plijesni barem nekoliko puta tijekom svojeg života. Plijesan se može pronaći svugdje, dakle ima je u prirodi ali i u životnim prostorima. Do problema dolazi kada se iz vanjskog prostora presele u životni, te se zbog dobrih uvjeta razmnožavaju velikom brzinom. Uobičajene mjesta za razmnožavanje plijesni u kući su sve instalacije koje imaju vlage, vlažna mjesta itd.

Pelud. Vjeruje se da je pelud najbrojniji uzročnik alergije na svijetu. Pelud također može uzrokovati alergijsku reakciju u životnom prostoru kada se razlomi u dovoljno male čestica te se putem zraka prenese u životni prostor.

Više od polovice svih alergena možete eliminirati vrlo jednostavno – da uklonite njihove izvore iz Vašeg života. Međutim alergene koje se prenose zrakom nije tako lako kontrolirati, zbog toga postoje sustavi za prozračivanje koji sadrže posebne filtre koji sprečavaju ulazak alergene u Vaše životne prostorije, te čestom izmjenom zraka “izvlače” alergene iz Vaših životnih prostorija, a kontroliranjem vlage onemogućuju razvoj alergene za koje su potrebna vlažna i tamna mjesta. Ukoliko želite poboljšati kvalitetu života sebi i svojim najbližima kontaktirajte nas još danas da bi dobili besplatnu procjenu ugradnje sustava za prozračivanje sa filtrima za alergene u Vaš životnim prostor.